SOPA DE PEIX DE L'AVIA MONTSERRAT
![]() |
Plat de porcellana de bavaria del meu besavi Narcís |
1 cap de rap o dos caps de lluç
8 gambes
1 fulla de llorer
1 ceba tamany mitjà
2 tomàquets madurs
4 llesques de pa de mig kl.
2 ous
2 trossos de cueta de rap o de lluç
10 musclos
4 pessics de sal
Oli d'oliva
3 o 4 alls
4 l. d'aigua
7 ametlles torrades
1 all
Procés:
1. Posem oli a la cassola i sofregim les gambes sense cap. Volta i volta. Pelem i reservem.
2. Sofregim en la mateixa cassola i oli els caps, quan aquests comencen a fer suc afegim: ceba tallada, alls partits per la meitat i amb pell i el llorer. Afegim dos pessics de sal.
3. Quan sembla que ja es comença a enganxar afegim el tomàquet ratllat i sofregim de 7 a 10 minuts aproximada ment.
4. Afegim el cap de rap i l'aigua. Tapem i ho deixem 10 minuts a foc fort.
5. Passem per un colador el brou de peix i l'introduïm en una cassola.
6. Agafem una mica d'aquest brou , el posem en una cassoleta i bullim els trossets de lluç. 3 Minuts.Tallem a trossets i reservem.
7. Fem els ous dur. 12 minuts. Pelem, tallem a trossos i reservem.
8. Fem els musclos al vapor. 3 minuts. Els treiem la closca i reservem.
9. Fem una picada d'ametlles torrades i all. Reservem.
10. Posem el brou a coure de nou. Anem afegint a poc a poc molla de pa. A mesura que l'afegim la deixem uns minuts que bullin i passem per la batedora. Quan veiguem que ja ens agrada la consistència ja no hi posem més pa.
11. Provem i rectifiquem de sal si cal.
12. Afegim a la sopa que encara està al foc fent xup, xup : picada d'all, musclos, lluç, ou dur i gambes. Que bulli 1 minut i ja està a punt.