PEIX PER MALALTS (Recepta de la mare)
Ingredients: (per vuit persones)
18 talls de Peix
10 Patates
Llorer
Fumet de peix
1ceba molt grossa tallada a la juliana
4 alls
3tomaquets partits per la meitat
Sal
Oli
2 Dits de got de vi de vi ranci, vi sec, cava...
Proces:
Es tira Oli a la paella, la ceba , llorer i els alls . Deixem que faci una mica de zup, zup ( 2 minuts ) i llavors i posem els tomaquets que cogui un xic, despres posem el vi i quan es consumeixi i posem el fumet de peix que cobreixi. Aixo o deixem bullir 10 minuts a foc baix.Posem les patates tallades fines, iisi falta fumet en posem mes, sempre per just cobrir, 7 minuts . Quan ja estan casi fetes les patates es tira el peix 5 minuts mes que la patata quedi cuita.
Aquest peix el preparava la meva besàvia Montserrat per la meva mare quan estava malalta, i així ens l'anem passant de generació en generació.
18 talls de Peix
10 Patates
Llorer
Fumet de peix
1ceba molt grossa tallada a la juliana
4 alls
3tomaquets partits per la meitat
Sal
Oli
2 Dits de got de vi de vi ranci, vi sec, cava...
Proces:
Es tira Oli a la paella, la ceba , llorer i els alls . Deixem que faci una mica de zup, zup ( 2 minuts ) i llavors i posem els tomaquets que cogui un xic, despres posem el vi i quan es consumeixi i posem el fumet de peix que cobreixi. Aixo o deixem bullir 10 minuts a foc baix.Posem les patates tallades fines, iisi falta fumet en posem mes, sempre per just cobrir, 7 minuts . Quan ja estan casi fetes les patates es tira el peix 5 minuts mes que la patata quedi cuita.
Aquest peix el preparava la meva besàvia Montserrat per la meva mare quan estava malalta, i així ens l'anem passant de generació en generació.