MONGETES SEQUES i/o CIGRONS

Ingredients:
Aigua mineral
1kl. Mongetes del ganxet/1kl cigró gran  de Zamora o León
5 pessics de Sal
Oli
1fulla de llorer
2 grans d'all
Olla a pressió

Procés:
El dia abans posem en remull amb aigua mineral,  les mongetes seques 12h.
Quan les volem coure treiem l'aigua i les posem a l'olla a pressió.
Es posa aigua que sobresurti dos dits de les mongetes, un rajolí d'oli, una fulla de llorer i dos alls.
Sense tapar l'olla els fem arrencar el bull i ja comencem a comptar els minuts i abaixem el foc en el punt en que volem,traiem una mica la bromera que fa per tal de poder treure les possibles impureses. Normalment la mongeta no en fa, el cigró si.
Tapem l'olla a pressió i ho deixem core durant 20 minuts, les mongetes seques i els cigrons 45 / 50 minuts.
Deixem que surti tot l'aire de l'olla i la destapem. Provem i si si ja es cuita passem a tirar la sal d'entrada 4 pessics. No remenem amb cap cullera sinó que sacsejarem l'olla perquè es barregi la sal, tapem l'olla un xic al cap de dos minuts provem si ja està bé de sal perfecte i sinó en tirem un altre pessic.
Deixem que es refredi la mongeta i el cigró amb el suc i ja estarà cuit.




Entrades populars