PILOTILLES A LA JARDINERA

Oli d'oliva
18 pilotilles enfarinades
1 ceba grossa
6 tomaquets madurs de pera
6 pessics de sal
150 gr. Barreja de bolets congelats
4 Pastanagues
3 grapats de pèsols
55 gr. Fino o conyac
22 ametlles torrades
1 all
4 cullarots d'aigua
* Un pessic de sal es equivalent a 2gr.
Pocés:
Es posa oli en una paella, mes o menys un dit i es fregeixen les pilotilles a foc mig fins que quedin rosses, es reserva.
Ara posem la ceba a sofregir també a foc mig fins que quedi tova uns 6 minuts després afegim el tomaquet ratllat i quatre pessics i mig de sal. Quan ja comença a fer xup xup vaixem el foc que faci a poc a poc i ho tapem. Quan veiem que l'oli ja sura mes o menys uns 25 minuts a foc lent i tirem el fino i pugem el foc un xic 4 minuts.
Tallem les pastanagues a rodanxes i les posem a bullir juntament amb els pèsols. Posar dos pessics de sal.14 minuts.Reservem.
Piquem les ametlles i després afegim l'all també per picar.Reservem.
En una cassola hi posem les pilotilles, la salsa de tomaquet, els bolets i tres cullerots d'aigua o caldo . Si posem aigua disolem un pastilla de caldo estarlux. Deixem bullir a foc mig durant------ minuts. De tant en tant cal remanar.
Quan ja portem 10 minuts afegim la picada que haviem reservat. Provem de sal i rectifiquem si cal.
Afegim els pesols, la pastanaga i les patates al cap de 3 minuts.Rectifiquem d'aigua afegim un cullarot més si cal i a partir de que bulli 10 minuts mes.
També per acabar de complementar podem posar unes rodanxes d'esbarginia fregides previament amb una mica de farina. Aquestes les tirariem a l'últim minut de la cocció.