PASTÍS DE POMA

Ingredients:
350 de farina
350 de sucre
350 d'ous
175 mantega
175 oli girasol
1 sobre de llevadura
10 pomes

Barregem la mantega, l'oli i el rovell de l'ou. Després hi afegim el sucre i poc a poc anem posant la farina que haurem passat per el tamitzador juntament amb la llevadura. Finalment hi posem les clares de l'ou que hem deixat a punt de neu. Amb tota aquesta barreja hi afegim unes 8 pomes pelades i tallades a làmines. Ho posem en un motlle rodó i bastant gran, pel damunt ho anem decorant amb més poma tallada a làmines fines.
Encenem el forn hi posem el pastís durant una 1h. i mitja a 180º aproximadament  amb aire.Al final hi posem melmelada de prèssec pel damunt i ho deixem al forns 5 minuts més per dalt.
* També si es vol es pot afegir una crema que podem fer amb el potax de royal. Per aquestes quantitats posar tres sobres de potax royal, tres gots de llet i dotze cullerades de sucre, la crema que en surt un cop escalfat al foc es posa per damunt de la pasta del pastís i després se li posa la poma tallada a làminals pel damunt.

Entrades populars